Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/krokoloko/domains/krokoloko.nl/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 811

Over ons

Kroko Loko is bedacht door twee creatieve broers, Nico en Richard den Dulk:

spelpartners_jong_verven

Spellen bedenken hebben ze van huis uit meegekregen. ‘Onze vader was vroeger uitvinder van tientallen onderwijskundige spellen. We werden thuis dan ook altijd gebruikt als proefkonijnen.’ Schrijfspellen, kleuren spellen, rekenspellen, rijmspellen, iedereen in Nederland heeft er waarschijnlijk wel eens mee gespeeld. ‘Verjaardagen waren vroeger bij ons thuis ook altijd een groot feest omdat er allerlei zelf bedachte spellen werden gespeeld. Van hoorspelen tot racespellen, niets was te gek. Toen wij zelf ook door het spelmaken werden aangestoken waren we aanvankelijk veel meer bezig met het ontwikkelen van amusementspellen, maar omdat er steeds meer vraag kwam uit andere hoeken hebben we daar steeds minder tijd voor.’

Nico

spelpartners nico den dulk

Nico den Dulk is al jarenlang actief als spelontwerper, grafisch ontwerper, productontwikkelaar en producent voor bedrijven, overheden en non-profit organisaties.

Hij is gespecialiseerd in de ontwikkeling en het ontwerp van spellen en aangepaste communicatiematerialen voor bijzondere doelgroepen in de zorgsector zoals verstandelijk gehandicapten en mensen met een autisme spectrum stoornis (ASS). Voor deze en andere doelgroepen ontwerpt hij pictogrammen, communicatie-toolkits en (educatieve-) spellen.
Als (spel-)ontwerper heeft hij projecten gerealiseerd voor organisaties als de Autoriteit Financiële Markten, Teleac NOT, Erasmus MC, Koninklijke Kentalis, Eilers International en het Nemo Science Museum.

 

Richard

spelpartners richard den dulk
Richard den Dulk is gespecialiseerd in het aantrekkelijk maken en overbrengen van ingewikkelde informatie. Hij maakt daarbij dankbaar gebruik van zijn ervaring als regisseur en eindredacteur van succesvolle tv programma’s. Als regisseur van Jules Unlimited, klokhuis en SchoolTV, eindredacteur van het populair wetenschappelijke programma Hoe?Zo! of National Geographic Channel weet hij diverse publieksgroepen aan te spreken.
Hij heeft veel ervaring met het opzetten, verbeteren en samenstellen van tv-series voor verschillende producenten, zenders en doelgroepen. De laatste tijd spelen nieuwe media hierbij een steeds grotere rol.
Als creatieve teamspeler is hij gewend om met verschillende organisaties samen te werken.

Enkele tv producties waaraan hij zijn bijdrage heeft geleverd zijn:
Made in NL, Hoe?Zo!, Weg van Nederland, Jules Unlimited, Klokhuis, Koefnoen, Het Perfecte Plaatje, Zeker Weten, Knoop in je Zakdoek, Kinderen voor Kinderen, School-TV Weekjournaal, Yorin Travel.

Daarnaast geeft Richard den Dulk ook regelmatig presentatie- en mediatrainingen. Door deze werkzaamheden weet hij uit de praktijk hoe je op speelse wijze kennis overdraagt en mensen motiveert. Als gastdocent heeft hij lesgegeven aan o.a. de Media Academie in Hilversum, de Toneelacademie van Maastricht en de Universiteit van Amsterdam.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes